Site-ul Sport de Mediaș a start din nou de vorbă cu una dintre sportivele  Clubului Sportiv Romgaz Mediaș. De acestă dată, Cristina Dumitrescu a acceptat provocarea noastră de a răspunde la câteva întrebării referitoare la tenisul de masă.

În vârstă de 14 ani, Cristina Dumitrescu este elevă în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială ”Cireșarii” din Mediaș, iar pe lângă tenisul de masă, ieșitul cu prietenii și relaxarea sunt câteva dintre hobby-urile sportivei.

  • De la ce vârstă te-ai apucat de acest sport, tenis de masă? De ce ai ales acest sport, ce te-a determinat să mergi pe acest drum?

M-am apucat de acest sport la vârsta de 6 ani. Fostul meu antrenor a făcut selecții, mergând în școlile din Mediaș. Mi-a surâs ideea, iar după primul antrenament am simțit că fac ceea ce îmi place și am continuat până în momentul de față, urmând să lupt în continuare pentru visul meu.

  • Un sport destul de dificil, mulți văd ping-pong-ul destul de ușor de practicat, însă necesită multă muncă si conditie fizica, te-ai gândit vreodată să renunți la acest sport și să te apuci de altceva?

Da, tenisul de masă este un sporte foarte complex. Nu m-am gândit nicodată să renunț, și o să fac tot ce îmi stă în putință pentru a deveni o jucătoare cât mai bună.

  • Ai participat la competiții internaționale, care a fost experiența ta acolo ? Cum sunt sportivi din alte tări, față de sportivi Români? Aici mă refer la condiții, pregătire fizică și performanțele lor.

Da, am participat la mai multe competiții internaționale. Pentru un sportiv, competițiile internațioanle sunt foarte importante, deoarece acumulezi experiență întâlnind diferite stiluri de joc. Eu consider că sportivii din alte tări sunt mult mai apreciați decât mulți dintre sportivii români.

  • Care a fost cel mai important concurs din cariera ta de sportivă ?

Toate concursurile sunt importante, dar cel mai important a fost cel din Franța, Eurominichamps, la care am participat și am reușit să mă clasez pe locul 11 din aproximativ 250 de participante.

  • În afară de tenis de masă, ce fel de hobby-uri mai ai ? Ce îți place să faci în timpul liber?

În timpul liber îmi place să călătoresc și să-mi petrec timpul alături de cei dragi.

  • Daca ar fi sa renunți mâine la tenis de masa, ce sport ai practica mai departe?

Eu nu m-am gândit niciodată să renunț la acest sport pentru că îmi place ceea ce fac.

  • Unde te vezi peste 5-10 ani cu acest sport?

E foarte greu în momentul de față să mă gândesc unde voi fi peste 5 ani pentru că niciodată nu știi ce-ți rezervă ziua de mâine, dar o să lupt și o să-mi dau toată silința pentru a ajunge cât mai departe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here