Site-ul Sport de Mediaș a stat de vorba cu una dintre jucătoarele de tenis de masă de la Clubul Sportiv Romgaz Mediaș, Ioana Corburean. Născută în Târnăveni, jud. Mureș, iar momentat tânăra sportivă este stabilită la Mediaș. În vârstă de 22 de ani, Ioana este o persoană optimistă, ambițioasă și mereu luptă pentru ceea ce îți dorește. A terminat Științe ale Naturii la Liceul Teoretic Axente Sever din Mediaș, in prezent are un job flexibil care îi permite desfășurarea antrenametelor zilnice.

  • De la ce vârstă te-ai apucat de acest sport, tenis de masă? De ce ai ales acest sport, ce te-a determinat să mergi pe acest drum?

M-am apucat de tenis de masă destul de târziu, la vârsta de 10 ani. Ceea ce m-a determinat să aleg acest sport a fost faptul că tatăl meu a fost instructor la Clubul Romgaz Mediaș.

  • Un sport destul de dificil, mulți văd ping-pong-ul destul de ușor de practicat, însă necesită multă muncă, te-ai gândit vreodată să renunți la acest sport și să te apuci de altceva?

Este o întrebare care mă răscolește puțin. Da, am renunțat la vârsta de 16 ani, dar am revenit în urmă cu 2 luni, cu multă pasiune și determinare.

  • Care au fost cele mai grele momentele din viața ta, referitoare la cariera ta de sportivă?

Cel mai greu moemnt a fost atunci când am renunțat.

  • Ai participat la competiții internaționale, care a fost experiența ta acolo ? Cum sunt sportivi din alte tări, față de sportivi Români? Aici mă refer la condiții, pregătire fizică și performanțele lor.

Am participat la International Childrens games, în San Francisco, unde m-am clasat pe locurile 5-8 din 26 de tări, pierzând de la o chinezioacă pentru intrare în semifinale. Din păcate condițiile de antrenament din alte țări sun mai bune deoarce dotarea cu săli de sport este mult mai bună, situația financiară la fel, iar concursurile sunt mult mai numeroare.

  • Care a fost cel mai important concurs din cariera ta de sportivă ?

Toate concursurile sunt importante, dar cele mai importante pentru mine au fost TOP 16 junioare 2, la Mediaș, unde m-am clasat pe locul 1 și locul 3 la TOP 13 junioare 3.

  • În afară de tenis de masă, ce fel de hobby-uri mai ai ? Ce îți place să faci în timpul liber?

În timpul liber îmi place să citesc, să mă relaxez în general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here