11.1 C
MEDIAS
vineri, noiembrie 15, 2019
Acasă Fotbal Gaz Metan iese din insolvență. Darius Olaru a semnat cu FCSB

Gaz Metan iese din insolvență. Darius Olaru a semnat cu FCSB

Între căutările pentru succesorul lui Teja, Gigi Becali continuă să bifeze transferuri importante pentru sezonul următor.

În această săptămână va rezolva o achiziție extrem de valoroasă, unul dintre cei mai curtați tineri fotbaliști din Liga 1, notează Gazeta Sporturilor.

Mijlocașul celor de la Gaz Metan Mediaș e o dorință mai veche a patronului de la FCSB, care l-a vrut inclusiv în iarna trecută, dar atunci s-a lovit de refuzul Gazului.

Acum, cele două părți au avut deja câteva discuții și, conform surselor GSP, ar fi și ajuns la un acord verbal. Suma în discuție e de circa 700.000 de euro. În plus, Mediaș dorește cu orice preț să păstreze procente la o viitoare vânzare de la FCSB în străinătate. Procentul pe care Becali îl acceptă e de cel mult 15% și acesta să se aplice după ce se scade din suma cu care roș-albaștrii îl vor vinde.

COTA I-A EXPLODAT ÎN 2 ANI

Transfermarkt îl evaluează pe Olaru la 900.000 de euro. Nivelul e unul foarte ridicat pentru un fotbalist care abia a împlinit 21 de ani. În urmă cu 2 ani, Olaru era cotat la numai 150.000 de euro. Cei mai valoroși fotbaliștii din Liga 1 născuți în1 998, la fel ca Olaru, sunt Dennis Man, 4,5 milioane de euro, Ianis Hagi, 3,5 milioane de euro, și Florinel Coman, 2,3 milioane de euro.

PRINDE EURO 2019?

Mirel Rădoi l-a inclus pe Olaru pe lista lărgită, care conține 33 de jucători, pentru turneul final al Campionatului European de tineret de peste o lună, la care România va lua parte. Totuși, selecționerul va renunța la 10 nume, iar Olaru se bate pentru un loc în lotul final cu alți 4 fotbaliști din Liga 1: Ciobanu (Viitorul), Costache (CFR), Fulop (Botoșani) și Valentin Gheorghe (Astra). Dintre toți, chiar dacă nu e cel mai mare ca vârstă, e cel mai experimentat din puncttul de vedere al meciurilor bifate în Liga 1, are deja 77 de jocuri.

ELIGIBIL U21 ÎNCĂ 2 ANI

Olaru deține un mare avantaj. Va fi un fotbalist care va respecta regula impusă de FRF în privința jucătorilor U21. Olaru va fi eligibil pentru următoarele două campionate și foarte probabil va fi unul dintre oamenii de bază în noua echipă a lui Mirel Rădoi. Din perspectiva regulii U21, FCSB va fi un club care va sta extraordinar de bine la startul campionatului, în vară. Va avea în lot nu mai puțin de 6 nume care oricând ar putea să îmbrace tricoul de titular: Vlad, Oaidă, Moruțan, Man, Olaru, Coman. Comparativ, CFR e descoperită. Îl are, dintre cei cu meciuri în Liga 1, doar pe Costache.

N-AR AVEA LOC TOȚI TINERII ÎN PRIMUL „11”

Becali a spus și ieri că ar dori să joace meci de meci, în sezonul următor, toți fotbaliștii tineri, pe care ar putea lua foarte mulți bani în cazul în care vor progresa și vor face obiectul unor vânzări în străinătate. Dacă va fi adus și Olaru, va fi aproape imposibil să se alcătuiască un prim „11” din care să facă parte toți. Pe această listă a lui Gigi Becali sunt portarul Vlad, dar și Nedelcu, Oaidă, Moruțan, Coman, Man, Tănase.

Cum ar putea arăta FCSB cu toți tinerii titulari
Vlad – Belu, Planici, Cristea, Morais – Nedelcu (Oaidă) – Man, Olaru, Moruțan, Fl. Tănase – Fl. Coman

ARE 20 DE CARTONAȘE ÎN 2 ANI!

Deși e un fotbalist cu profil ofensiv, Olaru are o medie foarte ridicată de cartonașe pe care le-a încasat. În actualul campionat a primit nu mai puțin de 12 cartonașe: 11 galbene plus o eliminare, produsă în urmă cu două etape, la meciul cu Poli Iași. Și în sezonul trecut a avut cifre demne de un fundaș: 7 avertismente și o eliminare.

În ultimele zile, patronul FCSB l-a sunat inclusiv pe Edi Iordănescu pentru a lua referințe despre Olaru. Inclusiv Teja, cu care Becali a colaborat în această jumătate de an, l-a asigurat că e un fotbalist care e pregătit să facă pasul spre o formație care se bate an de an la titlul de campioană. În plus, pentru Olaru a „votat” pro și Mihai Stoica, directorul sportiv al vicecampioanei, cel care l-a propus pentru un transfer încă din vara trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here