Internetul este plin de site-uri și pagini de rețele de socializare care promit îmbogățirea rapidă și oferă spre vânzare ponturi 100% sigure de la meciuri aranjate. Cu toate acestea, nu vedem case de pariuri falimentate de către acești așa-ziși cunoscători ai aranjamentelor din lumea sportului, ci reportaje la televizor despre miile de români care au fost păcăliți de astfel de escroci. Citește mai departe despre felul în care acționează acești indivizi pentru a te putea feri pe viitor de astfel de tentații!

Perspectiva îmbogățirii rapide și ușoare a fost, este și va fi întotdeauna o unealtă bună pentru escroci. Realitatea ne-a învățat că, din nefericire, majoritatea oamenilor nu vor să bage la cap zicala care spune: „Ce pare prea bun ca să fie adevărat, de regulă este fals.”

Să începem cu începutul. De ce ar fi nevoit cineva care aranjează meciuri să le vândă unor necunoscuți pe Facebook sau pe alte canale? Ei bine, acestea sunt cele mai des întâlnite justificări ale escrocilor:

Nu mă pot expune pentru că am grad de rudenie cu cineva direct implicat„: Să ne gândim puțin, câți români au grad de rudenie cu sportivi din alte țări? În plus, chiar așa nu s-ar fi găsit vreun prieten, amic sau vecin care să-l ajute pe om cu această problemă minoră, astfel încât să fie nevoit să riște să alerteze organele abilitate și să-și condamne ruda (și pe sine) pentru fapte penale? Dacă la celălalt capăt al conversației este un jurnalist, un om al legii sau fiul unui polițist, procuror etc.?

Sunt interzis/limitat de către casele de pariuri„: Chiar și așa, există metode mult mai simple și inteligente de a-ți plasa pariurile decât să vinzi informații compromițătoare pe internet.Să zicem că ai luat un bonus la Unibet, ai pariat pe câteva meciuri dubioase și ți-au limitat contul, nu este un capăt de țară. Ai multe alte case de pariuri la care poți juca și chiar o platformă de Betting Exchange la care nu ai limite. În plus, poți apela la cunoștințe, pe care să le răsplătești cu un procent din câștig. Sau oare acești oameni au mai multă încrede în necunoscuți decât în cei apropiați?

Vreau să-i ajut și pe alții să câștige„: Dacă ar fi atât de bine intenționat, omul nostru ar trebui să doneze o parte din câștiguri în scopuri caritabile și nu să riște să-și compromită operațiunea, lăsând probe scrise pe rețelele de socializare. Oricum ai lua-o, chiar dacă ar vrea să-i ajute pe pariori să falimenteze casele, nu ar trebui să ceară bani pentru ponturi, ci să le ofere gratuit apropiaților pe care îi crede capabili să țină un secret.

Nu am suficienți bani, vreau să câștig mai mult„: Vă dați seama că cei care aranjează astfel de meciuri, nu ar putea să o facă fără bani, și chiar dacă să zicem nu ar prea avea fonduri rămase să parieze, și-a amaneta bunuri, și-a face împrumuturi nebancare cu buletinul pe unde poate, s-ar împrumuta la cunoștințe și ar face orice să obțină cât mai mulți bani pentru a juca acest prim pont, care este 100% sigur, nu? După ce câștigă, automat va avea bani pentru următoarele pariuri… nu? Totuși, site-ul sau pagina de Facebook nu dispare de pe o zi pe alta.

Ei bine, dacă sunt escroci, de unde au ei acele poze cu bilele câștigătoare și filmulețele cu teancuri de bani și cu bilele câștigate recent? Aceasta nu este o problemă în zilele noastre. Aproape orice puștan care și-a dat silința să urmărească câteva tutoriale despre cum să folosească programele de editare poate truca destul de bine o poză sa o filmare. În plus, în navigatoarele web există chiar și funcția de a modifica orice în timp real pe site-uri, cum ar fi sumele de pe bilete și pronosticurile, lucru pe care îl poate face orice persoană, fără nici un program, în doar câteva secunde, cu un minim de cunoștințe.

Toate aceste probe sunt falsificate. Ferește-te de sisteme invincibile și ponturi sigure, blaturi și alte informații din interior. Cei care se află în spatele acestor operațiuni nu sunt altceva decât niște escroci. Ține-ți banii în buzunar și muncește pentru rezultatele tale la pariuri, nu o lua pe calea ușoară pentru că vei pierde tot ce ai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here