Noul Hipodrom din Ploiești a fost inaugurat în anul 2016, investiția ridicându-se la 15 milioane de euro. Autoritățile locale au anunțat atunci că se află în negocieri cu Loteria Națională pentru ca cei care asistă la cursele de cai să și poată paria pe ele. Nu se mai pariase oficial pe curse de cai de dinainte de Revoluția din 1989.

Sezonul competițional din acest an a debutat la data de 13 aprilie 2019, o dată cu Premiul Primăverii, o cursă semiclasică pentru cai de peste 4 ani – fiecare etapă din calendarul competițional ținându-se sâmbăta, și nu duminica, așa cum se obișnuia. Organizatorii și-au motivat decizia spunând că duminica este ziua în care lumea merge la biserică, apoi petrece timp cu familia.

Un moment important pentru istoria hipodromului

Surpriza sezonului a fost că nu Loteria Română, ci o altă casă de pariuri și-a deschis o sucursală în incinta complexului hipodromului, la data de 5 iulie 2019. Este vorba de Fortuna, operator cu care CSM Ploiești a semnat un contract.

„A fost o muncă dificilă să-i aducem pe cei de la Fortuna alături de noi, celelalte discuții cu alte societăți nematerializându-se, și nu putem fi decât mulțumiți că pasionații acestui sport pot veni, de mâine, pe hipodrom și pot paria chiar aici”, a declarat Lucian Rădulescu, directorul adjunct al CSM Ploiești, cu ocazia oficializării colaborării. La rândul său, Marian Manea, președintele Federației Române de Trap, a catalogat momentul drept unul foarte important pentru istoria modernă a hipodromului.

Toate bune și frumoase, atât din punctul de vedere al partenerilor implicați în respectiva înțelegere, cât și al pasionaților acestui sport. Cine își deschide cont nou la Fortuna.ro poate paria pe curse de cai desfășurate în România. Numai că… jurnaliștii de la observatorulph.ro au cerut o copie a contractului dintre CSM Ploiești și Fortuna, pentru a vedea câți bani încasează hipodromul de pe urma colaborării. Surpriza a fost majoră când reprezentanții clubului finanțat din bani publici au transmis că înțelegerea este … secretă, din dorința operatorului de jocuri de noroc.

„Răspunsul societății deținătoare a Casei de Pariuri a fost negativ, motivând că difuzarea clauzelor contractuale referitoare la durata, aspecte financiare, activități comerciale sau răspunderea părților sunt clauze confidențiale și dezvăluirea lor aduc atingere concurenței loiale”, s-a scris pe site-ul publicației amintite.

Chiar așa?

Jurnaliștii nu sunt convinși că a fost dorința celor de la Fortuna să țină contractul la secret, ci a celor de la CSM Ploiești, deloc transparenți cu veniturile și cheltuielile. Suspiciunea a fost alimentată și de un comentariu lăsat de un cititor semnat „Marin Marin” la articolul despre hipodrom: „Și contractul pe care îl are societatea care a închiriat restaurantul din incinta hipodromului Ploiești este secret? Utilitățile acestuia de cine sunt achitate și cum? Aceeași societate a închiriat la C.S.M. Ploiești sala de box din str.Eminescu (ECOLOGICAL TEHNOSERV EQUIPMENT S.R.L. PLOIESTI)”. „Marin Marin” pare să știe despre ce este vorba „în ecuație” și a indicat o nouă pistă pentru ancheta jurnalistică, dacă nu și pentru alt tip ce anchetă. Câte secrete!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here