A trecut un an de când Mediașul nu mai are echipă de baschet. În sezonul 2015/2016 gruparea de pe malul Târnavei Mari, BC Gaz Metan Mediaș s-a confruntat cu probleme destul de bani priving bugetul echipei.

Pe lângă faptul că echipa a reușit să câștige doar 2 jocuri în tot sezonul regulat, nici publicul nu a fost unul numeros la meciurile disputate pe teren propriu. După un sezon în care alb-negri s-au pentru evitarea retrogradări care a fost inevitabil, acest lucru s-a și întâmplat. După mai multe discuții, conducerea Clubului Gaz Metan Mediaș a dechis să nu mai înscrie echipa în eșalonul secund în următorul sezon din cauza bugetului.

În anul 2012, Baschet Club Gaz Metan Mediaș a reușit o calificare istorică în faza a doua a grupelor din cadrul FIBA EuroChallenge, după o victorie spectaculoasă în fața echipei estoniene Tartu Rock cu scorul de 81-58. Finalul de drum al Gazului Metan în FIBA EuroChallenge a luat sfârșit pe data de 25 februarie 2014, după înfrângerea de pe teren propriu cu scorul de 66 – 90. În aceea periodată echipa de baschet a fost condusă de către tehnicianul Marcel Țenter, care în prezent este anternorul echipei naționale de baschet a Românei.Medieșenii au făcut o demonstrație bună în FIBA EuroChallenge, iar la meciurile de pe teren propriu iubitorii baschetului au avut parte de momente de neuitat.

O altă performață a echipei de baschet este câștigarea Cupei Românei, pe 8 aprilie 2011, Baschet Club Gaz Metan Mediaș a reșit câștigarea Cupei Românei la o diferență de 10 puncte, scor 61-71 în fața celor de la Steaua Turabo. În aceea vreme Bruno Soce era antrenor al formației de pe malul Târnavei Mari. În anul 2012, Gaz Metan Mediaș a câștigat din nou Cupa Românei la baschet.

În vara anului trecut, președintele Ioan Mărginean a vorbit despre înfiintarea unei noi echipe de baschet, care până în momentul de față nu s-au făcut nici o echipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here